Ruim 3000 extra plaatsen in de klas

vrijdag 06 september 2019

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft 34 nieuwe capaciteitsprojecten goedgekeurd. Dankzij die investering van bijna 27 miljoen euro komen er nog eens ruim 3.000 extra plaatsen bij in het basis- en het secundair onderwijs. De projecten komen bovenop de vele eerdere projecten die al werden goedgekeurd.

De voorbije jaren is er fors geïnvesteerd in extra plaatsen in de klas in de scholen in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat is nodig omdat het aantal leerlingen dat naar school gaat jaar na jaar stijgt. Er is voor gekozen om met meerjarenplanningen te werken. Zo is er al twee keer 150 miljoen euro toegekend voor een periode van samen 6 jaar. Dat is goed voor ruim 40.000 extra plaatsen in de klas, waarvan er op dit moment al 20.000 werden gerealiseerd. Er komen er dus nog minstens 20.000 bij.

Nu kent Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits nog eens bijna 27 miljoen euro toe voor 34 extra projecten. Die zijn goed voor meer dan 3.000 extra plaatsen in de klas. Concreet gaat het om 2.408 extra plaatsen in het secundair onderwijs en 617 plaatsen in het basisonderwijs. Door de groei van het leerlingenaantal is er nu vooral nood aan extra plaatsen in het secundair onderwijs.

De volgende steden krijgen extra middelen :

  • 4,8 miljoen euro voor Aalst
  • 4,5 miljoen euro voor Gent
  • 4,5 miljoen euro voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • 9 miljoen euro voor Antwerpen.
  • 4 miljoen euro voor de Vlaamse Rand, met telkens 1 miljoen euro voor Halle, Vilvoorde, Dilbeek en Zaventem.

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits : “Door het stijgende leerlingenaantal in onze scholen is het nodig dat er extra plaatsen in de klas bijkomen. De voorbije jaren hebben we al twee keer 150 miljoen euro vrijgemaakt voor tientallen projecten in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. We steken nu nog een tandje bij met een extra investering van bijna 27 miljoen euro, goed voor ruim 3.000 extra plaatsen in scholen in het basis- en het secundair onderwijs.”

Zie hier de concrete verdeling

« Terug

Sluiten